Homma Reilassa: Järjestyksenvalvonnan vuorovastaava Sulo

9.7.2020

Kirjoittaja reila

Hyvinkään Prismassa on homma Reilassa, kun Sulo tiimeineen huolehtii turvallisesta ja viihtyisästä kaupasta. Paljasjalkaisella hyvinkääläisellä Sulolla on särmä tehtävä järjestyksenvalvonnan vuorovastaavana oman kotikaupungin Prismassa. Monipuolisessa ja vastuullisessa tehtävässä työskentelevän 22 vuotiaan turvallisuusalan tehopakkauksen monipuoliset kokemukset, sekä jatkuva into oman osaamisensa kehittämiseen, ovat päässeet loistamaan Reilassa.

  • Työtehtäviini kuulu tavallisen järjestyksenvalvonnan lisäksi toimia vuoron esimiehenä, mikä merkitsee vastuuta ja nopeaa päätöksentekoa monenlaisissa tilanteissa. Muiden reilalaisten tavoin teen omalta osaltani myös määrätietoista työtä kohteen turvallisuuden kehittämiseksi.

Sulon urapolku Reilaan sai alkunsa jo peruskoulun päätteeksi, kun kiehtovat turvallisuusalan tehtävät vetivät miehen suorittamaan turvallisuusvalvojan ammattitutkintoa. Ennakkoluuloton ja alasta kiinnostunut Sulo ei vielä tuolloin tiennyt, mitä kaikkea työt tulisivat sisältämään. Tiedon karttuessa ja opintojen edetessä tulevan ammatin tehtävät veivät vahvasti mukanaan. Tästä alkoi vivahteikas ja opettavainen urapolku monipuolisissa turvallisuusalan tehtävissä.

  • Aloitin työskentelyn turvallisuusalalla jo ammattiopintojeni ohella, sekä suoritin turvallisuusvalvojan ammattitutkintoni vuonna 2017. Ensimmäinen työni alalla löytyi suurelta turvallisuusalan toimijalta pääkaupunkiseudun kauppakeskusten järjestyksenvalvonnassa. Se oli mielestäni hyvä paikka aloittaa sukeltamalla heti ”syvään päätyyn” alan haastavimpiin tilanteisiin. Kokemusta ja ymmärrystä karttui kertaheitolla ja monia oppeja käytän yhä tänäkin päivänä. Kyltymätön halu kehittyä ja oppia uutta veivät nopeasti eteenpäin ja hakeuduin piirivartioinnin tehtäviin pienempään yritykseen. Ja ehdinpä sen jälkeen työskentelemään myös metro- ja raitiovaunuliikenteen järjestyksenvalvojana! Paljasjalkaiselle hyvinkääläiselle, joka ei ollut ikinä aiemmin matkustanut kyseisillä kulkupeleillä, uusi työtehtävä oli melkoisen haastava mutta palkitseva.

Reipas kokemuspaletti ja varusmiespalveluksen suorittaminen takasivat sopivan hetken uraputken uudelle suunnalle. Oman ammattiosaamisen ja työnkuvan vieminen uudelle tasolle kohtasivat Reilassa. Suloa kiinnosti ketterä ja kasvava firma, jossa turvallisuusalaa uskalletaan kehittää uusilla ajatuksilla – ja houkuttavilla eduilla. Osana S-ryhmää, Reila tarjosi myös erityisen laajat hartiat urakehitykselle jatkossa.

  • Uudessa työssäni Reilalla yhdistyi hienosti minulle jo ennestään tuttu kiinteistön järjestyksenvalvonta, mutta uutena myymälän asiakkaan turvallisuuden ja sujuvan asioinnin turvaaminen. Toki myös loistavat työsuhde-edut houkuttivat! Reilalle hakiessani koin tilanteen myös hyvänä saumana esimiestyöhön etenemisessä. Reilalla osaamisen kehittämiseen kannustetaan, ja näköpiirissä on suorittaa myös turvallisuusvalvojan erikoisammattitutkinto.

Jokainen työpäivä on Sulolle merkityksellinen ja innostava. Mutta mikä on se juttu, joka puhaltaa intoa kipinään ja motivaatiota mieleen monipuolisten työpäivien tuoksinassa?

  • Työni ehdoton paras puoli on työkaverit! Ala, jolla työskentelemme, on koti mitä uskomattomille persoonille. Onnistumiset, joita koen tehtävissäni eivät tuntuisi miltään, jos en saisi jakaa niitä työkavereideni kanssa. Tässä työtehtävässä parasta on se, kun voin olla myös tukemassa ja edistämässä Reilan työilmapiirin rakentamista. Erityisen motivoivaa on myöskin työn tuoma vastuu sekä se, että oman työn jälki todella näkyy – ja sitä arvostetaan. Useissa tilanteissa minun tekemälläni päätöksellä on iso vaikutus lopputulemaan. Tämä haaste saa minut heräämään töihin aina uudella ja positiivisella energialla. Onnistumisen tunne ja positiivinen palaute toimivat parhaana motivaattorina turvallisuusalan tehtävissä!

Reilan tuottamista turvallisuuspalveluista on hyötyä myös vapaa-ajalla. Sulon omilla kauppareissuilla Reilan hoitamissa kohteissa ehtii edullisten ostosten ohella fiilistellä hyvin huolehditusta kaupasta, sekä poimimaan uutta inspiraatiota ja oivalluksia reilalaisten tekemisistä eri kohteissa.

Sulo kannustaa jokaista turvallisuusalan osaajaa sekä alasta kiinnostunutta tuumaamaan urapolkuaan samanlaisella positiivisella vireellä, joka häntä itseään on vienyt vahvasti eteenpäin. Jos reilu ja rehellinen työ, tuore ja merkityksellinen tekeminen, turvallisuusalan kehittäminen, sekä erinomaiset urakehitysmahdollisuudet ja työsuhde-edut kiinnostavat, on Reila varma valinta!

Reilaan töihin